Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika do skleničky

Z chuťově výrazných kachních jater můžeme připravit výbornou paštiku. Dochutíme ji šalotkou, česnekem a čerstvým tymiánem a zjemníme smetanou. S kouskem čerstvého pečiva je skvělá jako předkrm nebo pohoštění.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boreas Boreas

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 025 kJ /
962 kcal
Bílkoviny109,93 g
Tuky46,78 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 479 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy24,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Šalotku a česnek oloupeme, a nakrájíme najemno. Krok 3: Na pánev dáme máslo, přidáme kapku oleje, aby se máslo nepřepálilo. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět, přidáme játra a necháme zatáhnout. Krok 4: Osolíme a opepříme, přidáme česnek a větvičku tymiánu, restujeme 2 minuty. Pak přilijeme smetanu, necháme 5 minut provařit, vyndáme větvičku tymiánu a dáme do mixéru. Krok 5: Směs mixujeme úplně do jemna, poté plníme do zavařovacích sklenic tak, aby byla 2 cm od okraje, a zavíčkujeme. Krok 6: Necháme zavařit v hrnci s vodou při teplotě 90 °C dvě hodiny, poté vyndáme, obrátíme vzhůru nohama, necháme vychladnout a skladujeme v ledničce.

TIP: Jak na domácí paštiku?

Zveřejněno 22. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika do skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7BG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika do skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7BG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kachní, cibule šalotka, česnek, tymián, smetana, máslo, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu