Paštika do skleničky
Z chuťově výrazných kachních jater můžeme připravit výbornou paštiku. Dochutíme ji šalotkou, česnekem a čerstvým tymiánem a zjemníme smetanou. S kouskem čerstvého pečiva je skvělá jako předkrm nebo pohoštění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 025 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
Tuky | 46,78 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 24,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Šalotku a česnek oloupeme, a nakrájíme najemno.
Krok 3: Na pánev dáme máslo, přidáme kapku oleje, aby se máslo nepřepálilo. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět, přidáme játra a necháme zatáhnout.
Krok 4: Osolíme a opepříme, přidáme česnek a větvičku tymiánu, restujeme 2 minuty. Pak přilijeme smetanu, necháme 5 minut provařit, vyndáme větvičku tymiánu a dáme do mixéru.
Krok 5: Směs mixujeme úplně do jemna, poté plníme do zavařovacích sklenic tak, aby byla 2 cm od okraje, a zavíčkujeme.
Krok 6: Necháme zavařit v hrnci s vodou při teplotě 90 °C dvě hodiny, poté vyndáme, obrátíme vzhůru nohama, necháme vychladnout a skladujeme v ledničce.
Zveřejněno 22. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika do skleničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7BG
Moje poznámka
Paštika do skleničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7BG
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 3 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 4 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 4 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 3 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 3 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 4 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 5 hodinami
Barevné makronky
_Daniela_ před 6 hodinami
Suroviny:
játra kachní,
cibule šalotka,
česnek,
tymián,
smetana,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře