Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH

Sous-vide úprava ponechá masu jeho šťavnatost, chuť se výrazně zintenzivní. Pokud maso naložíte pár dní dopředu, výsledný pokrm bude opravdu lahodný. Brambory, vykoupané v kořeněné smetaně a dozlatova vypečené, pak jidlo dokonale završí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min + doba přípravy kuřecího sous-vide

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava, + doba přípravy kuřecího sous-vide)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 349 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny93,16 g
Tuky72,47 g
Vláknina9,77 g
Cholesterol 418 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy59,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme, nasolíme, opepříme. Vložíme do vakuového sáčku. Přidáme k němu snítku rozmarýnu a kousek másla. Zavakuujeme. Krok 2: V teto fázi můžeme nechat maso odležet v chladničce i týden. Po této době maso upravíme metodou sous-vide pomocí programu multifunkčního hrnce (MTH). Krok 3: Podle velikosti a výšky masa a stáří kuřete zvolíme čas a teplotu. U domácího, déle rostlého a většího kuřete je to cca 4-6 hodin při teplotě 63,5 °C. Po teto době sáček s masem vyjmeme a okamžite zchladíme. Krok 4: Kuřecí maso v této fázi můžeme mít uchystané i několik týdnů dopředu. Skladované ve stabilní teplotě v chladničce. Krok 5: V den finální přípravy maso včas vyjmeme a necháme dojít do pokojové teploty. Krok 6: Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny náležející přísady, uzavřeme a proklepeme aby se rovnoměrně promísily s kořením. Krok 7: Nádobu MTH vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vsypeme brambory a spustime program Bake na 45 minut. Krok 8: Zhruba po 25 minutách (brambory musí být takřka měkké, záleží na síle plátků), vložíme na brambory mřížku a položíme maso kůží nahoru. Krok 9: Vyměníme poklici MTH za pečicí hlavu a spustíme ji na 200 °C na zbývající dobu programu MTH, nebo do požadovaného zabarvení masa a brambor. Krok 10: Po dohotovení nakrájíme maso přes vlákno a podáváme s bramborami.

TIP: Co je sous-vide a k čemu se dá využít

Zveřejněno 24. 5. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

I když se to nezdá, konečná úprava je velmi rychlá. Maso si obvykle chystám ve vícero ochuceních a více porcí najednou. Skladuji v chladničce. Při přípravě pak pouze zvolím vhodnou přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zv8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zv8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško, myslím, že Vy to zvládnete lehce i bez techniky!😁

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí, vypadá to skvěle jen si to nemohu udělat;-) škoda. :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, máslo, brambory, smetana ke šlehání, paprika sušená uzená, česnek sušený, rozmarýn sušený, pepř mletý, kmín drcený, cibule sušená, sůl, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu