Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá boloňská omáčka

Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na lasagne nebo jiné těstoviny.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

agatha_001 agatha_001

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

4 -6 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 140 kJ /
512 kcal
Bílkoviny51,82 g
Tuky28,62 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy10,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme maso, orestujeme, aby maso nebylo syrové, a promícháme. Krok 3: Osolíme, opepříme a přidáme protlak, cukr, koření a prolisovaný česnek. Krok 4: Promícháme a krátce povaříme. Krok 5: Podáváme s těstovinami.

TIP: Jak připravit boloňskou omáčku

Zveřejněno 25. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá boloňská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68rK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá boloňská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68rK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Je to ta nejlepší Boloňská omáčka! Lepší jsem neměla!!! Byla opravdu hrozně rychlá!<3

Bayta: V tom pripade ale nedelate omacku bolonskou ;-)

Na lasagne ji dělám stejně a chutná dobře :-)

Suroviny:
maso hovězí mleté, protlak rajčatový, cibule, česnek, olej olivový, sůl, cukr, pepř mletý, koření provensálské

Přidat fotografie receptu