Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost, přidáme chilli papričku dle naší chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 892 kJ / 1 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,88 g |
Tuky | 40,77 g |
Vláknina | 23,35 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 853 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 235,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tarhoňu opečeme na suché pánvi dozlatova, přilijeme jeden a půl hrnku vody, přidáme olej a sůl. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme 15-20 minut probublávat. Poté odstavíme a přiklopenou poklicí necháme dojít.
Krok 2: Zatím na menší pánev nalijeme olivový olej a orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme plátky česneku, chilli a nakrájená rajčata. Krátce restujeme, přidáme očištěné krevety a restujeme ještě 2 minuty, než zrůžoví.
Krok 3: Odstavíme, přidáme tarhoňu, propláchnutý a okapaný hrášek, vmícháme máslo, dosolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme přepůlené olivy, petrželku a zlehka promícháme.
Krok 4: Na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Zveřejněno 28. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2jQ
Moje poznámka
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2jQ
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 4 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 42 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 55 minutami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 57 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 58 minutami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
voda,
sůl,
olej olivový,
olej olivový,
cibule červená,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
rajče sušené,
vývar masový,
krevety,
hrášek,
olivy,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
petrželka,
parmazán
Komentáře (4)