Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou

Černý bez již kvete a recept na kosmatice, nebo-li smažené květy černého bezu v těstíčku, začíná být aktuální. Připravit je můžete i nasladko, potřené borůvkovou marmeládou a zakysanou smetanou. Krásně se rozplynou na jazyku.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 017 kJ /
721 kcal
Bílkoviny28,75 g
Tuky21,51 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 601 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy91,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květy vyklepeme, abychom se zbavili případných broučků, opláchneme a vodu vytřepeme. Krok 2: Mléko vlijeme do mísy, přidáme sůl, vejce, prosátou hladkou mouku, skořicový cukr, rum a vlažné máslo. Dobře promícháme metlou a necháme 20 minut odpočinout. Krok 3: Květy držíme za stopku a namočíme do těstíčka. Ponoříme do rozehřátého oleje, usmažíme, pak odstřihneme stopky a obrátíme. Položíme na ubrousky a necháme odkapat olej. Krok 4: Nakonec květy potřeme domácí borůvkovou marmeládou, kysanou smetanou a ozdobíme borůvkami.

TIP: Květy černého bezu v kuchyni

Zveřejněno 29. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8VK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8VK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, mouka hladká, cukr skořice, rum, máslo, květy černého bezu, olej, smetana kysaná, marmeláda borůvková, borůvky

Přidat fotografie receptu