Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci dle Borease

Utopenci jsou připomenutím slávy českých hospůdek a dobrot zde podávaných. Kvalitní, dobře proleželý špekáček s cibulí, okurkou a feferonkou, vytažený ze sladkokyselého nálevu. K tomu chléb a sklenice piva - to nemá chybu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boreas Boreas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 257 kJ /
301 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy70,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky stáhneme ze střívka, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půl měsíčky. Okurky nakrájíme na plátky. Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do hrnce, a necháme na plotně prohřát než se rozpustí cukr. Nálev se ale nesmí vařit. Krok 3: Špekáčky nakrojíme v půlce, po stranách propícháme vidličkou, a do každého špekáčku dáme cibuli a plátek okurky. Krok 4: Poté vrstvíme do sklenice. Na dno postupně cibuli, okurky, feferonku, špekáčky. Takto vrstvíme do spotřebování surovin a končíme cibulí. Zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme sklenici a 10 dní necháme odležet v chladu. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: Utopenci a spol.

Zveřejněno 6. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci dle Borease

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ2OG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci dle Borease

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ2OG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Také bych se nechala pozvat;-):-Q

Dobrota! Teď ještě vydržet čekat těch 10 dní na rozležení.

Suroviny:
špekáček, cibule, okurky sterilované, feferonka, voda, ocet, koření nové koření, pepř černý, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu