Toustové smaženky
Připravte si rychlovku podle tohoto receptu. Smažené roličky zasytí a jsou hned hotové. Pro uklidnění svědomí přidejte ke smažené dobrotě pořádnou porci zeleniny. Uvidíte, že vše z talířů zmizí vpravdě bleskovou rychlostí.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 619 kJ / 1 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,86 g |
Tuky | 126,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 688 mg |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,92 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z plátků toustového chleba odkrojíme okraje (můžeme dát sušit) a každý plátek vyválíme válečkem na tenkou placičku.
Krok 2: Na každou placičku položíme plátek šunky, slaniny nebo salámu, poklademe sýr (nejlépe krájené obdélníky).
Krok 3: Placičky svineme do roličky (můžeme spíchnout párátkem aby lépe držely) a obalíme v rozšlehaných, osolených vejcích, strouhance a ještě jednou ve vejcích a strouhance.
Krok 4: Rozehřejeme pánvičku, dáme sádlo nebo olej a na středním stupni tepla osmažíme roličky ze všech stran. Podáváme se salátem dle chuti, ale je možné i s bramborami a tatarkou omáčkou, nebo dipem.
Zveřejněno 10. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toustové smaženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qyQ
Moje poznámka
Toustové smaženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qyQ
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 34 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
chléb,
slanina,
sýr gouda,
vejce,
sůl,
strouhanka,
sádlo,
salát,
Komentáře (4)