Řízky naruby podle "Receptáře"
Řízky patří mezi klasiku, kterou připravíme jak ve sváteční den, tak třeba i na cestu k moři. Chceme-li však lehkou obměnu, můžeme vyzkoušet tyto obrácené řízky se zeleninou. Po usmažení je ještě zapečeme s Moravankou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 863 kJ / 1 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,56 g |
Tuky | 58,22 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 16,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a vysušíme. Pokud máme váleček, stačí jen nakrájet na plátky, pokud šál, tak plátky ještě překrojíme napůl. Plátky osolíme a naklepeme po obou stranách.
Krok 2: Obalujeme napřed ve strouhance (rukou ji pořádně vtlačíme), pak v rozšlehaných vejcích a zprudka po obou stranách osmažíme. Osmažené skládáme do pekáče.
Krok 3: Nálevem z Moravanky přelijeme řízky naskládané v pekáči, zeleninu vpravíme mezi ně a navrch. Pokud chceme, větší kousky (okurky a cibulky) překrájíme na menší.
Krok 4: Pečeme v pekáči přikrytém víkem cca 45 minut
na 210 °C a dalších 15 minut dopékáme bez víka. Krok 5: Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, ale může být i jen chleba.
na 210 °C a dalších 15 minut dopékáme bez víka. Krok 5: Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, ale může být i jen chleba.
Zveřejněno 10. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky naruby podle "Receptáře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWm1
Moje poznámka
Řízky naruby podle "Receptáře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWm1
Nejnovější recepty
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 57 minutami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 3 minutami
Valašské frgály
Hajcman před 11 minutami
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 46 minutami
Slávky dušené na víně
sarki před 1 hodinou
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
zuz.anka před 1 hodinou
Vločková kaše s jablíčky
marta117 před 1 hodinou
Hrnkový knedlík s ovocem
Chantalia před 2 hodinami
Dršťková polévka
cejen01 před 2 hodinami
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 2 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
strouhanka,
vejce,
sůl,
olej,
moravanka
Komentáře