Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou

Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost a ideální pro sváteční stůl i každodenní potěšení.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 665 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny38,66 g
Tuky38,80 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 109 mg
Sodík 3,26 g
Sůl8,16 g
Sacharidy226,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut. Krok 2: Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm. Krok 3: Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy. Krok 4: Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej. Krok 5: Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.

TIP: Boží milosti - oblíbené recepty našich babiček

Zveřejněno 11. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yr3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yr3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Naše babička nám je dělala často, nejen o Velikonocích, mohly jsme se jako děti po nich utlouct.
:-K

:-)<3:yes::yes: dělávala je babička, mamka a už 50 let i já, hlavně na Velikonoce ale i když je jen chuť.:-K

Suroviny:
mouka hladká, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, rum, kůra limetková, olej, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu