Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost a ideální pro sváteční stůl i každodenní potěšení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,66 g |
Tuky | 38,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 109 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,16 g |
Sacharidy | 226,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.
Krok 2: Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm.
Krok 3: Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy.
Krok 4: Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.
Krok 5: Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.
Zveřejněno 11. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Moje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 4 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 5 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 7 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 2 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 3 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 4 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 4 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 4 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 4 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 5 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 5 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
sůl,
rum,
kůra limetková,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (2)