Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové výhonky se slaninou

Sezona česnekových výhonků je velice krátká, neváhejte a pusťte se do jejich přípravy. Orestované výhonky se slaninou mají příjemnou česnekovou chuť a budou skvělým doplňkem ke grilovanému masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

misula29

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 543 kJ /
847 kcal
Bílkoviny11,80 g
Tuky67,80 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,20 g
Sacharidy45,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky, česnekové výhonky očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti 4-5 cm. Krok 2: Slaninu zvolna orestujeme na pánvi, když je hotová tak "napůl", přidáme česnekové výhonky a ještě 2-3 minuty restujeme. Krok 3: Osolíme, opepříme a podáváme.

TIP: 16 receptů na grilované maso

Zveřejněno 11. 6. 2024

Poznámka autorky misula29

Poměr výhonků a slaniny si každý zvolí dle svých chutí, připravuji "od oka". Používám slaninu "Dědy Pilčíka". Mám ráda jen tak samotné nebo jako přílohu ke grilovanému plátku jakéhokoliv masa.

Výhonky je možné před přidáním na pánev blanšírovat, doba přípravy se tím o něco prodlouží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové výhonky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXjm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové výhonky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

janatka: zpracovala bych, jak uvádíte, na pomazánku atd. podobně jako byste používala pažitku. Jako alternativu k tomuto receptu si cibulovou nať moc neumím představit, protože tímto tepelným zpracováním by "zhadrovatěla". Pokud máte na mysli květy cibule na záhonu, s tím zkušenosti nemám.

misula29: Chtěla bych se zeptat jestli by se daly zpracovat i výhonky od cibule, když začíná klíčit. Myslím si, že by to neměl být problém. Asi to vyzkouším. Nebo do pomazánky přidám, do bram. kaše.

:-)<3:yes::yes: dělávám tak fazolky, ty výhonky jsou skvělý nápad :-K

lenka.janatkova: taky takto dělám fazolky, česnekové výhonky jsem jako alternativu vyzkoušela dnes poprvé, překvapila mě výsledná chuť, přijde mi výraznější.

Já připravuji fazolové lusky, ale výhonky vypadají skvěle! :-8 vyzkouším ;-)

Suroviny:
výhonky česnekové, slanina, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu