Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Moje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
domácí pečenáče,
pečenáče z cejna,
recept na rybí pečenáče,
pečenáč,
pečenáče z cejnů,
rybí pečenáče,
recept na domaci pecenace,
pečenáče nálev,
ryby pecenace,
pecenace z kapra,
domácí pečenáče z kapra,
pečenáče recept z cejna,
domácí pečenáče recept,
nálev na pečenáče z ryb,
pečenáče ze sleďů,
domácí rybí pečenáče,
co je pečenáč,
co jsou pečenáče,
pečenáč recept
Suroviny:
hejk,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pepř,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list
Komentáře (26)