Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody s cukrem zašlehané do pudinku

Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a nevíte co s nimi, tento recept je jasnou volbou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 12 min + 30 minut chlazení

12 min (12 min příprava, + 30 minut chlazení)

Suroviny pro 3 porce

3-4 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 622 kJ /
1 105 kcal
Bílkoviny8,93 g
Tuky82,05 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy79,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách. Krok 3: Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku. Krok 4: Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit. Krok 5: Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.

TIP: Jak udělat jahody s cukrem?

Zveřejněno 15. 6. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nechceme dezert moc tučný, můžeme pudink ušlehat z plnotučného 3,5% mléka a na dozdobení použít 10% smetanový jogurt.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahody s cukrem zašlehané do pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2AN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahody s cukrem zašlehané do pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2AN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: zdenka.s: Moc děkuji:-K
Zdeničko ano,je to husté jako normální pudink:-8V návodu na sáčku u pudinku je 300 ml mléka,ale já jsem raději dala jen 270.Bála jsem se,aby po zašlehání jahod dezert neplaval:-)Jahody jsem měla z marketu,ale ze zahrádky mají lepší chuť:-8

Anna Kocikova : recept se mi moc líbí,tak ještě koupit ty jahody :-) jak je to nakonec husté ,jako normální pudink ? Drahuško, děkuji za odpověď :-K

:-)<3:yes::yes: Drahuško, to by chutnalo i mně ;-) :-K

Suroviny:
smetana ke šlehání, pudink vanilkový bez vaření, jahody, cukr moučkový, smetana zakysaná, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu