Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka BORŠČ

Tradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá spoustou různých chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RousOliven RousOliven

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 370 kJ /
2 001 kcal
Bílkoviny241,02 g
Tuky99,53 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 11,11 g
Sůl27,12 g
Sacharidy28,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na kostky. Mrkev, petržel a celer očistíme a pokrájíme nadrobno. Hlávkové zelí pokrájíme na nudličky. Červenou řepu nakrájíme na kostky. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme maso a orestujeme. Krok 3: Až maso pustí šťávu osolíme, okmínujeme, přidáme granulovaný česnek, mletou červenou papriku a mezi prsty promnutou majoránkou. Podlijeme nejlépe vroucí vodou a necháme vařit. Krok 4: Po půl hodiny přidáme mrkev, petržel a celer. Necháme vařit asi 15 minut. Krok 5: Přidáme hlávkové zelí, kysané zelí a červenou řepu. Vaříme do změknutí všech surovin. Před dovařením přidáme citronku.

TIP: Jak udělat dobrý boršč a co do něho patří?

Zveřejněno 16. 6. 2024

Poznámka autorky RousOliven

Do polévky nedávám brambory, protože ji zamrazuji a brambory by po rozmrazení neměly dobrou chuť. Polévka lépe chutná druhý den, kdy se chutě navzájem dokonale propojí. Z uvedeného množství je zhruba 5 litrů polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka BORŠČ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY212

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka BORŠČ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY212

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, maso kuřecí, maso uzené, cibule, mrkev, petržel, celer, zelí hlávkové, zelí kysané, řepa červená, olej, sůl, česnek granulovaný, kmín drcený, majoránka, paprika sušená sladká, citronka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu