Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence

Jedním z typicky letních pokrmů jsou plněné paprikové lusky s rajčatovou omáčkou. Zeleninu zpravidla sesbíráme na zahrádce a dodá nám tak typickou chuť a vůni. Celý pokrm je pak připraven a upečen v elektrické zapékací nádobě.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 802 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny112,51 g
Tuky55,16 g
Vláknina18,55 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy45,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň v míse dobře promícháme mleté maso, drobně nakrájenou cibuli, česnek, majoránku, pepř, sůl a smetanu. Necháme chvíli uležet. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vřelou vodou, sloupneme a nakrájíme nadrobno. Drobně pokrájíme i obě cibule. Krok 3: Paprikám odkrojíme vršky, které dáme stranou. Papriky zbavíme jádřinců, pro snadnější plnění jim odřízneme špičky, papriky naplníme náplní a přitiskneme odkrojenými vršky. Krok 4: Dno pečenky zlehka vymažeme máslem. Přidáme rajčata, cibule, koření a vodu. Vyskládáme papriky, každý lusk pomažeme máslem a pečeme 25 minut. Krok 5: Poté papriky otočíme, zalijeme passatou a pečeme ještě 20 minut. Krok 6: Upečené papriky vyndáme, šťávu podle potřeby dochutíme a promícháme s předem ohřátou smetanou. Krok 7: Na přílohu se hodí knedlíky nebo rýže.

TIP: Remoska - pomocník v kuchyni

Zveřejněno 16. 6. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pečenka má čtvercový tvar, odběr 475 W. Objem 4,3 l a rozměry 28x28x11 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpr1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpr1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Monika146: Moničko,děkuji za komentář:-KNa jihu Slovenska jsme měli rodinu a já jsem se vždy těšila na bílý chleba,který teta vytáhla z pece a krajíce pokapala právě stočeným medem...:-8no,nedá se nikdy zapomenout:-*
Já do náplně rýži nedávám,nikdo z rodiny to nemá rád,ale to je opravdu o zvyku:-)

Výborné jídlo, připomíná mi prázdniny na jižním Slovensku. V náplni byla rýže a jako příloha byl krásně čerstvý, voňavý, nadýchaný, bílý chléb přímo z pekárny. To byla dobrota! Dnes dělám stejně, jen ten chléb už není tak úžasný :-D

lenka.janatkova: Leni,moc děkuji:-KJá doslova miluji plněné papriky(bez rýže v náplni) s klasickou rajskou:-QAle manžel na rozmixovanou omáčku neměl chuť,tak jsem se pokusila o něco jiného a vyšlo to:-)

tak ty jsou mé oblíbené, v dětství jsem je nemusela, ale teď se po nich můžu utlouct :-) ukládám a vyzkouším :-8

Suroviny:
lusk paprikový, cibule, rajče, bobkový list, koření nové koření, voda, passata rajčatová, máslo, sůl, smetana sladká, plec vepřová, cibule, česnek granulovaný, majoránka, smetana sladká, pepř mletý, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu