Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné placičky se sýrem

Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během smažení dáme na každou placku ještě pár kostiček slaniny.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 957 kJ /
946 kcal
Bílkoviny61,33 g
Tuky55,97 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 5,49 g
Sůl13,60 g
Sacharidy41,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájené zelí uvaříme, brambor nastrouháme na malých slzách, sýr na velkých slzách. Bůček, pokud ho chceme přidat, dáme zatím stranou, ostatní suroviny spolu dobře promícháme. Krok 2: Hladkou moukou přidáváme po částech tak dlouho, dokud není těsto o něco hustější, než lívancové. Krok 3: Na rozpáleném sádle nebo oleji smažíme placičky dozlatova, které ze syrové strany můžeme ozdobit několika kostičkami slaniny.

TIP: Zelné placky podle našich babiček

Zveřejněno 18. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné placičky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z601J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné placičky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z601J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

V receptu je maso, konkrétně bůček nebo anglická slanina. Proč je tedy v sekci Bezmasá jídla? 🤔

Anna Kocikova: Po kyselém zelí bych se utloukla. Dělám také salát s jarní cibulkou, nepatrně přisladím Stévií. A jihočeská zelnice mojí babičky, to zůstává blažený pocit v celém tělě, ale hlavně v mozku, kde slyším mozkové závity nadšeně mlaskat.<3

Laděnko,placičky máš moc hezké:-KS tím domácím bůčkem by chutnaly i mi:-QJá je dělám podobně s jiným sýrem a kořením, když mi zbude zelí z předešlého dne.Pokud teda zelí neskončí ve slaném štrůdlu,který máme raději než ten sladký:-)

Suroviny:
zelí kysané, brambory, vejce, mléko, koření oregáno, máslo bylinkové, pepř mletý, paprika sušená sladká, jadel, bůček, sůl, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu