Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené palačinky rizoletky s uzeným masem

Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených uzených žeber. Takto plněné ruličky jsou obaleny v trojobalu a usmaženy dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fakira Fakira

Náročný

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 240 min

280 min (40 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 802 kJ /
5 211 kcal
Bílkoviny243,00 g
Tuky267,93 g
Vláknina31,39 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 2,67 g
Sůl5,94 g
Sacharidy435,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a dáme vařit do vody se žebry a kořením na čtyři hodiny. Krok 2: Na palačinky připravíme těsto a smažíme je na pánvi lehce vymazané olejem. Krok 3: Vařená uzená žebra scedíme, obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. K masu přidáme nastrouhaný sýr, majoránku a petrželku a promícháme. Směsí pak plníme usmažené palačinky, které dobře zarolujeme. Krok 4: Naplněné palačinky obalujeme v trojobalu, nejprve v mouce, pak rozkvedlaných vejcích s pivem a nakonec ve strouhance. Takto je smažíme dozlatova.

Zveřejněno 19. 6. 2024

Poznámka autora Fakira

Slitou vodu z vaření žeber můžeme použít na uzenou polévku. Pokud budete dělat i polévku, tak by uzená žebra by měla být nejlépe z domácí udírny, nebo od místního uzenáře bez další chemie používané při uzení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené palačinky rizoletky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY232

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené palačinky rizoletky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY232

Marie

Komentáře (5)

mika59: tak ji někdom použil, protože dávám svoje fotky na celosvětový server se všemi možnými žánry fotek zdarma. Fotím postupy příprav jedním z placatých telefonů, který má skvělou kresbu a automatickou práci se světlem. Až bude chtít tchýně rizoletky, mama o haviřa, tak to vyfotím znovu. Jsem původně z Kerkonoš, ale toš tak to chodí, že sa člověk poblázní do chachara na předku...

Fakira: No musela jste ji přidat, já ji viděla na několika cizích webech.

netuším dávala jsem jinou
mohlo dojít k záměně. fotek mám opravdu hodně a hlavně bych nedala polotovar z procesu výroby jako úvodní

Ta úvodní fotka není vaše že?:-)

Suroviny:
žebra uzená, mrkev, celer, petržel, jalovec, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, voda, sůl, mléko, vejce, mouka hladká, sůl, olej, maso uzené, sýr strouhaný, majoránka, petrželka, vejce, pivo světlé, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu