Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové závitky s brynzou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 856 kJ /
444 kcal
Bílkoviny26,20 g
Tuky35,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,85 g
Sacharidy3,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme, osušíme, seřízneme konce u stopky a nakrájíme jí podélně na tenké plátky. Krok 2: Plátky stočíme do závitků a sepneme párátkem. Krok 3: Brynzu promícháme s větším množstvím nasekané pažitky a se smetanou, kterou přidáváme velmi opatrně, abychom neměli náplň příliš řídkou a nevytékala nám. Krok 4: Závitky naplníme brynzou za pomocí dvou lžiček (občas jí musíme pomoct a něčím tenkým jí zatlačit dospodu závitku). Krok 5: Vršky závitků ještě posypeme zbylou pažitkou. Podáváme s rozpečenými bagetami, topinkami nebo opečenými toasty.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Marta

Výborné a osvěžující lehké jídlo pro milovníky brynzy a mladých cuket. Pokud není cuketa příliš velká, tak plátky lze dobře krájet škrabkou předvedenou na fotu (musí se na ní přitlačit, aby nebyly plátky příliš tenké).

Zdroj: časopis Levné recepty (trochu jsem si upravila postup)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové závitky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPRO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové závitky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPRO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

vseumel: Dělám s okurky nivy a lučiny ;-)

krásné, svěží, jarní:yes::yes::yes:
já bych možná místo cukety volila salátovou okurku, přijde mě chuťově taková nějaká výraznější oproti mdlé cuketě;-)
ale je to jen můj názor, recept se mi velm líbí, určitě vyzkouším;-):-K

velmi hezká chuťovka z náhodných receptů, ukládám :-K:yes:

Nie som autor rec., ale podľa mňa určite áno. Rozdrvený klasický ovčí syr, syry balkánskeho typu zmiešať so smotanou...
Veľmi príjemný recept!

Krásné fotky! Dala by se brynza nahradit něčím internacionálním?

To se mi moc líbí!:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:+2

Marti, to je nádhera, opravdu úžasné:-*:yes:

Tématické fráze:
lehké předkrmy, brynza, cuketové halušky s brynzou, kuřecí brynza cuketa, brynzové platky, zapečené cukety s brynzou, zapečená cuketa s brynzou, cuketové recepty, cuketove buchty, cuketové předkrmy, lehke langoše, lehké předkrmy recepty, cuketa recepty s brinzou, recepty předkrmy s brynzou, jak krájet cuketové plátky, recepty s brynzou, jak krajet platky cukety, cuketové langoše, cuketa s bryndzou, cuketové toasty

Suroviny:
cuketa, brynza, smetana sladká, pažitka

Přidat fotografie receptu