Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovička na portském Tawny

Pěkně prorostlá a šťavnatá krkovička marinovaná v chutné marinádě ochucené portským vínem vám jistě zachutná. Po marinování ji krátce osmažíte a ze zbylé marinády připravíte jednoduchou omáčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 246 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny3,54 g
Tuky100,59 g
Vláknina3,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,90 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dobře naklepeme, je-li třeba, okraje nařízneme. Česnek nastrouháme, nebo utřeme. Z uvedených surovin smícháme marinádu a maso v ní vykoupeme. Necháme ho v marinádě několik hodin. Krok 2: Okapané maso smažíme na trošce oleje 4-5 minut z každé strany. Pak ho přendáme na talíř a doděláme šťávu. Krok 3: Použijeme zbytek marinády, trochu vody, stěrkou setřeme ze stran napečenou šťávu, provaříme, případně dochutíme podle chuti. Vložíme zpět maso a necháme 2 minuty probublat. Krok 4: Jako přílohu použijeme bramborovou kaši, brambory, rýži, rösti, bramborové krokety, hranolky, slzovku, mraženou kukuřici, nebo zeleninovou oblohu.

TIP: Jak udělat marinádu na vepřové maso

Zveřejněno 23. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička na portském Tawny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD15z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička na portském Tawny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD15z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, hořčice, kečup sladký, ocet jablečný, olej, pepř mletý, chilli, sůl, omáčka sojová, koření gyros, česnek, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu