Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou. Jeho přípravu si pak můžeme urychlit vařením v tlakovém hrnci.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sladkostiodbarborky

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 600 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny141,00 g
Tuky74,37 g
Vláknina4,23 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy25,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji nebo sádle orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme k ní pak maso nakrájené na kostičky, poprášíme hladkou moukou a krátce restujeme. Krok 2: Posypeme mletou paprikou, kmínem a zalijeme vývarem nebo vodou, tak aby bylo maso skoro zalité , ale ne moc, aby nebyla omáčka moc řídká. Přidáme veškeré zbylé koření (dle naší potřeby) a přidáme také kysané zelí i se šťávou. Krok 3: Elektrický hrnec zavřeme na tlakové vaření (to samé i klasický papiňák) a vaříme 35 minut. Krok 4: Po uplynutí doby vaření, odtlakujeme hrnec a přidáme celou zakysanou smetanu, krátce prohřejeme a dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

TIP: Čím dochutit segedínský guláš

Zveřejněno 25. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXZ8

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXZ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, olej, mouka hladká, zelí kysané, paprika sušená sladká, kmín mletý, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, vývar masový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu