Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s borůvkami, rybízem a drobenkou

K létu patří koláče, které doplníme zpravidla ovocem, co nasbíráme na zahrádce. Kynuté těsto rozprostřeme na plech, posypeme drobnými borůvkami, rybízem a máslovou drobenkou, která u takového koláče prostě nesmí chybět.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 6. 2024 08:31

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie19 392 kJ / 4 635 kcal
Bílkoviny82,70 g
Tuky182,20 g
Vláknina25,30 g
Cholesterol 892 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy653,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Plody muchovníku jsou bohaté na vitamín C, vitamín A, antokyany (modrý pigment), které dávají plodům tmavou barvu připomínající borůvky (někdy se jim také říká indiánské borůvky).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 6. 2024 16:16

veronika_straka: :-) moc děkuji za komentář , byla na celý plech a za 30 minut 2 lidé a po buchtě - tedy po koláči. :-K Krásný zbytek dne, už jen prší a to je potřeba. :-K

Marie Svarcova: ani já si toho vypadnutého droždí popravdě nevšimla :-O Tak ještě, že tu máme všímavé holky a recept je už tip ťop <3 takovou buchtu s borůvkama bych si zrovna dala!<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 6. 2024 16:10

zdenka.s: :-) Zdeničko děkuji za komentář - použít můžeš jakékoli ovoce , bude to trocghu jiná chuť ale vždy dobré. mšla jsem tu poznámku delší , myslela jsem , že je dobré to vědět ale zůstal tu jen kousek - tak celé :Plody muchovníku jsou bohaté na vitamín C, vitamín A, antokyany (modrý pigment), které dávají plodům tmavou barvu připomínající borůvky. Tyto látky také přispívají k ochraně mozku a mohou zlepšovat kognitivní funkce a paměť. Plody obsahují vlákninu, nezbytnou pro zdravé trávení a udržování optimální hladiny cholesterolu v krvi a minerální látky, jako je železo, hořčík a vápník, které jsou důležité pro tvorbu červených krvinek, zdraví kostí a svalů a pro správné fungování nervového systému. :-K Přeji krásná den - snad už to dojde.

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 6. 2024 16:06

maris: :-)Maru moc děkuji, je tu hrozná bouřka, liják a kroupy 3 x mi to vypadlo, snad už to tam bude. Přeji krásný den :-K:-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 6. 2024 15:58

Moanka: :-) tady je děsná bouřka, kroupy a liják --dej jakékoliv ovoce - bude to dobré vždy. Nevím jestli to ode

Moanka Moanka

27. 6. 2024 15:12

Náramný koláček. :yes: <3
Ráda bych vyzkoušela, ale na dosah mám jen borůvky lesní a borůvky kanadské… Co teď?
Jinak přeji krásné odpoledne. :-8 :-K

maris maris

27. 6. 2024 15:11

Maruško, koláč vypadá krásně, hned bych ochutnala, ale doplň, prosím, droždí. Vypadlo ze surovin. ;-):-)

zdenka.s zdenka.s

27. 6. 2024 15:04

Marie Svarcova: veliká pochvala za naprosto dokonale popsané jak ingredience, tak postup .Tak by to mělo vypadat :yes: že i já ,která si s kynutým moc nerozumím , jsem se rozhodla vyzkoušet.Jen ta podložka na pečení mě dostala :-D:-D
Mám velkou úrodu josty ,jestlipak by šla použít místo toho muchovníku ?
Děkuji a krásné odpoledne, Maruško :-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, sůl, kůra citronová, žloutek, mléko, máslo, sádlo, droždí, cukr, mléko, mouka, rybíz, mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s borůvkami, rybízem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ2m6