Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní míchaná vejce

Míchaná vejce jsou snídaňová klasika. I když se příprava může zdát jednoduchá, někdy je výsledkem přesušená a nepříliš chutná hmota. Vyzkoušejte je podle tohoto receptu a inspirovat se můžete i ozdobným způsobem servírování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RousOliven RousOliven

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 009 kJ /
719 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky63,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,00 g
Sůl4,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej. Krok 2: Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme a vylijeme na pánev. Krok 3: Směs mícháme, ale nenecháme příliš ztuhnout. Krok 4: Podáváme s chlebem. Vajíčka můžeme servírovat do misky, kterou vytvoříme ze salátových listů. Ozdobíme květinou z nakrájeného rajčete.

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD13B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD13B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

RousOliven: v tomhle si nemyslím, že se odhaduje množství surovin špatně. Ale jasný, někdo to má rád tak, jiný zas tak.

radekhk: hm, no super a kde je recept?

veronika_straka: množstvá surovín sa ťažko odhadujú, záleží ako veľká je panvica, na ktorej praženicu robíš, aj lyžica, ktorou dávkuješ olej. Varím už 50 rokov a vždy a všetko na oleji.

bazen oleje na 4 vejce jooo... to je nějaký návod na projimadlo... oddělím žloutky od bílků , bílky vleju do ještě nerozpuštěného másla a vymíchám je do požadované konzistence , vypnu sporák a vleju žloutky, domíchám a podávám

Když už, tak u nás vedou vejce na másle a přidáváme jen kapku oleje (aby se nepřepalovalo), ale i tak, nejsou opravdu 3 lžíce oleje na 4 vejce moc?

Tonja: pre autorku sú práve takto upravené vajíčka tie luxusné, žiadna iná surovina neruší ich pravú chuť. Takúto jednoduchú praženicu môžu jesť aj malé deti. A všetci jeme aj očami.

Tuk ať použije každý, jaký má oblíbený nebo k dispozici. Tady je asi použitý běžný olej, takže vajíčkům žádnou chuť nepřidá. Nepochopil jsem ale v čem jsou tahle vajíčka luxusní, jak je autorka nazvala.

mika59: tak snáď tú zeleninku nevyhodíte, ale spapáte - je to 2 v 1 - :-K:-K

No, ale je to recept na vajíčka, ne na servírování. A takhle jednoduše jen olej a vejce neznám. Ale zase, každý to máme jinak. Hlavně, že vám chutná:-K:-K:-K

mika59: treba vyskúšať. Sú ľudia, ktorým nevonia špek, ani rozpustené maslo. Korenie si dať môžete, samozrejme. Petržlen a pažítku nahradí ten šalátový list a rajče.

Vejce na oleji jsem nikdy nedělala, vždy na špeku nebo másle. Ale žádné bylinky..pažitku, petrželku nebo pepř:-?

Suroviny:
vejce, olej, sůl, listy salátové, rajče

Přidat fotografie receptu