Barevný koláč
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se skrývá dobrá náplň z ricotty a bazalkového pesta.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,80 g |
Tuky | 119,77 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 105,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme na asi 3 mm silný plát, který vložíme do vymazané koláčové formy o průměru 23 cm.
Krok 2: Okraje seřízneme podle formy. Vidličkou těsto na několika místech propícháme. Dno přikryjeme pečicím papírem a zatížíme fazolemi, aby se těsto nezvedalo. Předpečeme 10 minut při 180 °C.
Krok 3: Zeleninu omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, můžeme použít i širokou škrabku na brambory. Ricottu rozmícháme s bazalkovým pestem a směs naneseme na předpečený korpus.
Krok 4: Zeleninové plátky klademe svisle těsně vedle sebe dokola, směrem od kraje ke středu. Druhy střídáme, aby byl koláč barevný. Připravený koláč pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme a posypeme oreganem.
Krok 5: Pečeme 40 minut při 180 °C.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61EL
Moje poznámka
Barevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61EL
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pesto bazalkové,
sýr ricotta,
cuketa,
žlutá cuketa,
mrkev,
lilek,
koření oregáno,
olej olivový,
sůl,
tuk
Komentáře (1)