Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený Lotus dort

Křupavé sušenky Lotus, známé pro svojí typickou karamelovou chuť, milují snad všichni. Nepečený dort s korpusem z drcených sušenek, krémem z mascarpone a přelitý rozpuštěným Lotus krémem, bude ozdobou na jakékoliv oslavě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 1 min bez doby chlazení

41 min (40 min příprava + 1 min tepelná úprava, bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 920 kJ /
5 000 kcal
Bílkoviny176,90 g
Tuky374,33 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 6,47 g
Sůl15,82 g
Sacharidy228,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme a promícháme s máslem. Vzniklou směs namačkáme do formy a vložíme chladit do lednice. Krok 2: Na krém dáme do šlehací mísy mascarpone, sýr a šlehačku. Přidáme pudink bez vaření a ušleháme hustý krém. Krok 3: Želatinu dáme do misky se 3 lžícemi vody a necháme nabobtnat, přebytečnou vodu slijeme a želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě na 450 W zhruba 35 vteřin. Krok 4: Necháme mírně zchladnout, vmícháme 2 lžíce krému a vše vlijeme ke krému, který šleháme. Společně ještě chvilku prošleháme. Krok 5: Krém přendáme do dortové formy na připravený korpus, vršek uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Krok 6: Druhý den rozpustíme v mikrovlnné troubě na 300 W cca 40 vteřin Lotus krém přímo v originál skleničce - pozor, musíme úplně odstranit z okraje skleničky zbytek alobalu. Krok 7: Krémem Lotus polijeme vršek dortu tak, aby maličko stékal po stranách, uhladíme nahřátým nožem a dozdobíme kulatými Lotus sušenkami a drtí z rozlámaných bez krému. Necháme ještě chvilku vychladit, nakrájíme a můžeme podávat.

TIP: Rychlý recept na nepečený Lotus cheesecake

Zveřejněno 2. 7. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Udělat jej nedá moc práce ale tuhnutí trvá déle, nejlépe do druhého dne. Nemohla jsem nafotit řez - byl to dárek a pak už to nešlo - byl bleskově snězen a všem moc chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprQJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprQJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky, máslo, mascarpone, sýr, smetana, pudink bez vaření, želatina, krém, krém, sušenky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu