Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami

Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se sušenými houbami, rajčaty a pikantní omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 071 kJ /
973 kcal
Bílkoviny67,14 g
Tuky63,56 g
Vláknina12,56 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 2,11 g
Sůl4,95 g
Sacharidy29,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Očištěné plátky krkovičky osušíme papírovou utěrkou, mírně naklepeme a několikrát nařízneme okraje. Poté maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 3: V rozehřáté pánvi na sádle opečeme maso z obou stran dozlatova, vyndáme a dáme bokem. Do výpeku dáme oloupanou cibuli a opečeme do zlatohnědé barvy. Krok 4: Přidáme konzervovaná rajčata a houby i s vodou, ve které byly namočené. Dále přidáme česnek, rajčatovou i paprikovou pastu a sójovou omáčku (opatrně pasty i sójová omáčka jsou slané). Přivedeme k varu, vrátíme do pánve maso a při snížené teplotě dusíme cca 20 minut do měkka. Krok 5: Během dušení dle potřeby podlijeme vývarem, nejlépe vepřovým nebo hovězím. Není třeba již ničím zahušťovat, cibule a mouka z obalení masa dostatečně stačila k zahuštění. Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí nebo podle kyselosti rajčat maličko přisladíme (dle mé chuti nebylo potřeba). Podáváme s bramboráčky, hranolkami nebo rýží.

TIP: Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky?

Zveřejněno 3. 7. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pasty v tubách kupuji v Lidlu nebo Albertu, určitě mají i v jiných řetězcích. Vyplatí se, jsou velmi chutné, použiji kolik potřebuji a zbytek v tubě vydrží až do úplného spotřebování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk0lK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk0lK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moanka: :-) Máš pravdu ohřáté a uležené ještě lepší než čerstvé . Děkuji za komentář a přeji hezký večer podle představ. :-K

Opět luxus! <3 Krkovičku máme rádi a celkově, omáčky miluji pro jejich výhodu, že jsou druhý den ještě lepší. :-D Často si vařím na druhý den, neb jsem dopoledne v práci a po příchodu si chci jídlo hned ohřát… :-8
Recept se mi moc líbí, děkuji… :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, cibule, rajče sekané, houby sušené, česnek, protlak rajčatový, protlak, sojová omáčka světlá, vývar masový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu