Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina s křehkým masem

Toto jídlo hraje na talíři všemi barvami a láká k ochutnání. Dušené kousky křehkého vepřového masa podávané s nakrájenou zeleninou provoněnou špekem si oblíbí i ti, kdo zrovna zelenině neholdují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 873 kJ /
687 kcal
Bílkoviny60,39 g
Tuky16,30 g
Vláknina32,60 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy60,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapustičky opláchneme a zbavíme první, poničené vrstvy. Krok 2: Cibuli oloupeme a nasekáme na drobnější kousky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme nakrájené vepřové maso se špekem a necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu a vše zalijeme zhruba 1-2 hrnky vlažné vody. Krok 3: Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Krok 4: Podáváme samotné nebo s pečivem.

TIP: Další recepty s kedlubnou

Zveřejněno 4. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina s křehkým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY24r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina s křehkým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY24r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, mrkev, kapusta růžičková, cibule, olej, maso vepřové, špek, jíška, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu