Lečo se smetanou II
Snadná a chutná letní večeře, do které využijete přebytky rajčata a paprik. Řeč je samozřejmě o leču, které je původem z Maďarska. Každý má ten svůj ozkoušený recept, jak lečo připravit, vyzkoušejte jej se zakysanou smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,01 g |
Tuky | 30,77 g |
Vláknina | 35,94 g |
Cholesterol | 327 mg |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 115,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Iný kraj, iný mrav, 100 ľudí - 100 chutí. Takéto lečo varíme v okrese Veľký Krtíš na Slovensku. Naučila ma ho variť moja pani svokra. Na hlboké taniere dáme rožky pokrájané na kolieska a zalejeme lečom. Niekto má rád lečo s chlebíkom. Ja iné lečo už ani nevarím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 4 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2024 08:43
Právě bylo uvařeno:
Houbový guláš s masem
Komtesina uvařil před 4 minutami
Játrová omáčka
Standby uvařila před 7 minutami
Vepřová játra na cibulce
radekfiala uvařila před 33 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Matea uvařila před 1 hodinou
Bramborový guláš
Standa Kantry uvařil před 1 hodinou
Jablkové kostky s pudinkem
Cllariis uvařila před 1 hodinou
Bábovka se zakysanou smetanou
Martina Veveruska uvařila před 1 hodinou
Vláčná čokoládová bábovka s žitným kváskem
lindaofarim uvařila před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
ja.markiza19 uvařila před 2 hodinami
Květáková polévka
mrazule uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lasagne soup aneb Lasagnová polévka: S mletým masem chutná a voní jako klasické lasagne, příprava je mnohem rychlejší
Kynutí chlebového těsta v lednici zpomalí kvašení, zlepšuje chuť chleba a zabrání překynutí těsta
Desatero na téma lečo: Maďarské a české lečo se od sebe liší, i když jsou ze stejných surovin
Další recepty
Suroviny: olej rostlinný, cibule, paprika čerstvá zelená, voda, sůl, rajče, cukr krystal, smetana zakysaná, vejce, mouka hladká
Lečo se smetanou II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrQPz
0 názorů