Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou jsou lahodným dezertem, který v sobě kombinuje křehkost listového těsta s bohatou chutí krémové náplně a sladkou polevou. Tento klasický recept je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu.
Suroviny pro 1 plech
15 kousků
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 723 kJ / 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,86 g |
Tuky | 11,49 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 170,35 g |
Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Krok 2: Dva plechy vyložíme papírem na pečení, rozložíme na ně listové těsto a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Krok 4: Oba pláty z listového těsta necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme 2 celé smetany a ke konci šlehání přidáme 2 ztužovače. Krok 5: Do vychladlého pudinku pomalu přimícháváme metličkou vyšlehanou šlehačku. Krémem potřeme jeden plát a na něj přiložíme druhý. Krok 6: Dáme do lednice na 30 minut a mezitím připravíme polevu. Do menšího kastrůlku nalijeme cca půl smetany a nalámeme obě čokolády. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Dokud se čokoláda úplně nerozpustí dobře mícháme. Potom ji necháme vychladnout tak, aby nás poleva nepálila na prstu. Krok 7: Poté polijeme vrchní část těsta a dáme chladit asi 3 hodiny. Vychladlé nakrájíme na řezy a podáváme.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61Rz
Moje poznámka
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61Rz
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda mléčná,
čokoláda hořká,
těsto listové,
vejce
Komentáře