Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové dukátové buchtičky

Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek. Jemné a nadýchané buchtičky s vanilkovým krémem představují dokonalý dezert nebo sladký oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 022 kJ /
3 112 kcal
Bílkoviny44,58 g
Tuky60,89 g
Vláknina15,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy542,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme olej, mléko a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme kuličky a položíme je vedle sebe na plech na pečicí papír. Povrch buchtiček potřeme olejem a vložíme je do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut - dozlatova. Krok 3: Na přípravu krému si větší část mléka dáme do hrnce. V troše mléce rozmícháme pudink, přilijeme ho k mléku na plotně a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

TIP: Sladké pečení v bezlepkové stravě - rady a tipy

Zveřejněno 11. 7. 2024

Poznámka autorky Kacuda

Z této várky je asi 23 buchtiček - dle velikosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLJA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLJA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka, mouka rýžová, droždí sušené, cukr třtinový, cukr, olej, mléko rýžové, sůl, pudink vanilkový, mléko rýžové, rum, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu