Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v bazalkové omáčce

Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu, která potěší každého gurmána.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Boreas Boreas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 875 kJ /
448 kcal
Bílkoviny40,06 g
Tuky30,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy0,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na omáčku na olivovém oleji zpěníme šalotky nakrájené nadrobno, zalijeme vínem, necháme vypařit, přilijeme smetanu, přidáme bazalku, osolíme a necháme 5 minut provařit. Krok 2: Lososa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na přepuštěném másle. Krok 3: Až bude opečený, přilijeme omáčku a necháme 2 minuty vše povařit.

TIP: Časté chyby při zpracování lososa a jak jim předejít

Zveřejněno 11. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v bazalkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ21D

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v bazalkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ21D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, sůl, pepř mletý, ghee, cibule šalotka, smetana, bazalka čerstvá, víno bílé, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu