Táborský perkelt
Maso se zeleninou, které se bez velkého úsilí připraví v troubě. Ochucení je klasické, paprikami a rajčaty. Přílohou je zde chléb, ale můžete klidně podávat s těstovinami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 2,42 g |
Vláknina | 14,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny nakrájíme, posypeme paprikami a zalijeme vodou.
Krok 2: V troubě tepelně upravujeme při 180 °C do změknutí masa. Zhruba dvě hodiny. Pak vše scedíme a samotnou omáčku případně zahustíme podle svých zvyklostí.
Krok 3: Vše vařené vrátíme zpět a krátce povaříme. Podáváme s čerstvým chlebem. Ozdobou a jemným dochucením je zde pažitka (šnitlík).
Zveřejněno 12. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Moje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 16 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Neregistrovaný před 3 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Neregistrovaný před 4 minutami
Kuřecí křupavé řízky z trouby
Neregistrovaný před 5 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Neregistrovaný před 5 minutami
Pravý vepřový guláš
Neregistrovaný před 5 minutami
Vepřová směs s pórkem a rýží
BoruvkaS před 6 minutami
Pečené karbanátky
Neregistrovaný před 9 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 14 minutami
Žravé řezy
NikolaHlatka před 15 minutami
Brokolicový krém
Neregistrovaný před 19 minutami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
mouka,
voda,
pažitka
Komentáře