Táborský perkelt
Maso se zeleninou, které se bez velkého úsilí připraví v troubě. Ochucení je klasické, paprikami a rajčaty. Přílohou je zde chléb, ale můžete klidně podávat s těstovinami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 2,42 g |
Vláknina | 14,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny nakrájíme, posypeme paprikami a zalijeme vodou.
Krok 2: V troubě tepelně upravujeme při 180 °C do změknutí masa. Zhruba dvě hodiny. Pak vše scedíme a samotnou omáčku případně zahustíme podle svých zvyklostí.
Krok 3: Vše vařené vrátíme zpět a krátce povaříme. Podáváme s čerstvým chlebem. Ozdobou a jemným dochucením je zde pažitka (šnitlík).
Zveřejněno 12. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Moje poznámka
Táborský perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68y3
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 20 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 7 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 7 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 7 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 8 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 11 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
mouka,
voda,
pažitka
Komentáře