Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lunchmeat

Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min + doba odležení

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 653 kJ /
3 980 kcal
Bílkoviny176,37 g
Tuky357,57 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 5,13 g
Sůl1,20 g
Sacharidy11,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa. Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme. Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.

TIP: Jak zavařovat masové konzervy

Zveřejněno 16. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lunchmeat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMEY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lunchmeat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMEY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Miladko,já dělávám lanč v šunkovaru,ale ten tvůj je tada parádní:-*:-KAni nevíš s jakou chutí bych si dala:-Q

:-)<3:yes::yes: Dělávám ho jako jedlé dárky a také ho tu mám už dlouho. Domácí je skvělý :-K

Krásná práce! :-8 Šup s ním do batohu a hurá do kempu. ;-)

Suroviny:
bůček, praganda, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek sušený, vývar vepřový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu