Domácí lunchmeat
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 653 kJ / 3 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,37 g |
Tuky | 357,57 g |
Vláknina | 6,56 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 11,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa.
Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne.
Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme.
Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.
Zveřejněno 16. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Moje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Suroviny:
bůček,
praganda,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
vývar vepřový
Komentáře (3)