Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lunchmeat

Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min + doba odležení

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 653 kJ /
3 980 kcal
Bílkoviny176,37 g
Tuky357,57 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 5,13 g
Sůl1,20 g
Sacharidy11,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa. Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme. Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.

TIP: Jak zavařovat masové konzervy

Zveřejněno 16. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lunchmeat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMEY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lunchmeat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMEY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Miladko,já dělávám lanč v šunkovaru,ale ten tvůj je tada parádní:-*:-KAni nevíš s jakou chutí bych si dala:-Q

:-)<3:yes::yes: Dělávám ho jako jedlé dárky a také ho tu mám už dlouho. Domácí je skvělý :-K

Krásná práce! :-8 Šup s ním do batohu a hurá do kempu. ;-)

Suroviny:
bůček, praganda, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek sušený, vývar vepřový

Přidat fotografie receptu