Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné letní jahodové suflé

Tento francouzský dezert je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Podáváme ho ještě horký, aby si udržel svůj objem. Do suflé přidáme plátky jahod, jejich šťavnatost vzdušné těsto pěkně doplní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 698 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny44,02 g
Tuky66,49 g
Vláknina4,45 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 473 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy84,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout. Krok 2: Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.

TIP: Jak na suflé

Zveřejněno 17. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné letní jahodové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklkP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné letní jahodové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá, jahody, cukr moučkový, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu