Jemné letní jahodové suflé
Tento francouzský dezert je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Podáváme ho ještě horký, aby si udržel svůj objem. Do suflé přidáme plátky jahod, jejich šťavnatost vzdušné těsto pěkně doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,02 g |
Tuky | 66,49 g |
Vláknina | 4,45 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 84,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
Krok 2: Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
Zveřejněno 17. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Moje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
cukr moučkový,
meduňka
Komentáře