Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová kari-citrónová polévka

Jakmile začínají dozrávat první dýně, určitě si rádi připravíte dýňovou polévku. Kombinace kari a citronové šťávy je osvěžující a rozhodně nepatří jen k podzimnímu hodování na dýňových specialitách.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela234

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 156 kJ /
276 kcal
Bílkoviny8,37 g
Tuky15,55 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy22,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme na malé kousky nakrájenou dýni. Dýni neloupeme ani nějak neškrábeme jen vybereme vnitřek. Krok 2: Asi po 10 minutovém restování přidáme vývar, sůl, pepř a špetku kari.
Čím méně bude vývaru, tím hustší bude polévka. Krok 3: Necháme vařit do měkka. Krok 4: Až bude dýně hotová vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Krok 5: Přidáme šťávu z citrónu a smetanu podle chuti (cca 100 ml). Krok 6: Dochutíme a podáváme.

TIP: Oblíbené recepty na dýňovou polévku

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová kari-citrónová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k9RA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová kari-citrónová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k9RA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Skvělá kombinace :yes:

Můžu se po tom utlouct asi už nebudu jíst nic jiného

Suroviny:
dýně hokkaido, koření kari, citron, vývar masový, smetana, sůl, pepř, olej, cibule

Přidat fotografie receptu