Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské kari s vepřovým masem

Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s vařenou rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Akiri_Rixine Akiri_Rixine

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 706 kJ /
886 kcal
Bílkoviny112,92 g
Tuky19,36 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 779 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy57,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a brambory s cibulí očistíme a oloupeme. Krok 2: Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory na kostky, cibuli nejlépe na jemno a jablko nastrouháme. Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme maso. Jakmile se maso zatáhne, přidáme brambory, mrkev, cibuli a zalijeme vodou. Zamícháme a vše pozvolna vaříme 1 hodinu. Krok 4: Poté přidáme nastrouhané jablko, japonský bujón (nebo kari pastu) a chvilku ještě povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí. Krok 5: Hotový pokrm podáváme s rýží.

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kari s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRn24

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kari s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRn24

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, mrkev, cibule, brambory, jablko, bujón, olej, voda

Přidat fotografie receptu