Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z černého rybízu

Tuto ovocnou omáčku využijeme jak do sladkých jídel, jako jsou palačinky, tak ke slaným pokrmům. Hodí se například ke grilovaným rybám či zvěřině. Připravíme ji z černého rybízu a provoníme ji rumem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 883 kJ /
1 406 kcal
Bílkoviny5,66 g
Tuky1,16 g
Vláknina27,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy268,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz odstopkujeme a důkladně omyjeme. Polovinu rybízových kuliček rozmačkáme pomocí vidličky a pyré přendáme do kastrůlku. Krok 2: Přivedeme k varu, pak přidáme cukr a 100 ml vody, ve které jsme předtím rozmíchali škrob. Za stálého míchání vaříme přibližně 2 minuty. Krok 3: Do kastrůlku vmícháme zbylý očištěný rybíz a znovu přivedeme k varu. Odstavíme a přilijeme rum. Dobře promícháme, naplníme do skleniček a uzavřeme víčkem. Krok 4: Pokud počítáme s delším skladováním omáčky, sterilujeme ji při 80 °C asi 10 minut. Krok 5: Hotovou omáčku podáváme například s bílým jogurtem nebo k palačinkám, výborná je také ke slaným pokrmům, například ke grilovaným rybám či zvěřině.

TIP: Jak vařit ovocné omáčky

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zZp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rybíz černý, cukr krupice, škrob kukuřičný, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu