Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky se žabincem a vejcem

Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci, které podáváme s pečenou zeleninou a salátem, do kterého ptačinec také přidáme.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 7. 2024 21:45

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 936 kJ / 1 897 kcal
Bílkoviny136,35 g
Tuky132,46 g
Vláknina6,21 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,19 g
Sacharidy38,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ptačinec prostřední (Stellaria media), zvaný též ptačinec žabinec, je jednoletá bylina z čeledi hvozdíkovité, hojná v lesích, polích i zahradách. Patří k našim nejrozšířenějším plevelům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso mleté, vejce, rohlík, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, vejce, strouhanka, olej, mrkev, kedlubna, pórek, cuketa, cibule, hrášek, paprika čerstvá červená, polníček, rukola, ředkvičky, mrkev, citron, sůl

TopRecepty.cz

Karbanátky se žabincem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2jy

Naposledy jste si prohlédli