Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínový koláč

Slané koláče jsou chutné teplé i studené a skvěle se hodí jako svačina na cesty. Koláč připravíme z kynutého těsta a plníme náplní ze zakysané smetany, cukety, slaniny a jarní cibulky. Koláč poklademe hermelínem a můžeme péct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 767 kJ /
5 680 kcal
Bílkoviny144,88 g
Tuky388,24 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 9,05 g
Sůl22,82 g
Sacharidy392,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s droždím, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vlahé mléko. Vypracujeme těsto a necháme ho v teple vykynout. Krok 2: Připravíme náplň. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme sůl, pepř, malé kousky cukety, drobně nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu. Krok 3: Nakynuté těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem, nalijeme na něj připravenou směs a koláč poklademe plátky hermelínu. Krok 4: Pečeme při 200 °C asi 45 minut.

TIP: Další tipy na slané koláče

Zveřejněno 19. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jgn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jgn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, máslo, mléko, vejce, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, cuketa, cibulka jarní, slanina anglická, sýr hermelín

Přidat fotografie receptu