Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fritovaná zelenina v těstíčku

Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je připravené během chvilky a jistě přijde k chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 486 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny49,01 g
Tuky31,38 g
Vláknina18,38 g
Cholesterol 564 mg
Sodík 381 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy132,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, osušíme, z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme je na proužky nebo na kolečka. Krok 2: Vejce rozšleháme s vínem, osolíme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Krok 3: Všechno pečlivě prošleháme, až vznikne hustší, hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Krok 4: Nakrájenou zeleninu namáčíme v těstíčku a rovnou vkládáme do rozpáleného oleje. Krok 5: Opékáme dozlatova ze všech stran, trvá to asi 5 minut. Vyjmeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky. Krok 6: Bílý jogurt a zakysanou smetanu smícháme, přidáme trochu soli, vmícháme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.

TIP: Jak připravit tempuru

Zveřejněno 19. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fritovaná zelenina v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fritovaná zelenina v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jednoduché a dobré.:-K

Suroviny:
cuketa, lilek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, kapusta růžičková, vejce, sůl, víno bílé, mouka hladká, kypřící prášek, olej, jogurt bílý, smetana zakysaná, sůl, česnek, pažitka

Přidat fotografie receptu