Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s máslem

Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření chutné a měkké.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 4 hodiny namáčení

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 4 hodiny namáčení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 423 kJ /
2 730 kcal
Bílkoviny137,03 g
Tuky94,47 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy299,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách přebereme od nečistot, několikrát propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme alespoň 4 hodiny namáčet. Krok 2: Poté hrách ještě jednou propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Krok 3: Hrách ponorným mixérem rozmixujeme na nám vyhovující konzistenci a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Krok 4: Přidáme na plátky nakrájené máslo, promícháme a prohřejeme. Krok 5: Podáváme s osmaženou cibulkou, uzeným masem a volským okem.

TIP: Jak vařit luštěniny

Zveřejněno 20. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LoV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LoV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: veronika_straka: :-K:-KMoc vám oběma děkuji:-8;-)

Anna Kocikova: ty aj z obyčajnej hrachovej kaše vyčaríš skvost.:-K

Já teda vařím hrách jen v čisté vodě, ale s vývarem musí mít také velmi dobrou chuť <3 naše oblíbená kaše :-8

Marie Svarcova: Maruško velice jsi mě potěšila,mám radost:-*Děkuji ti:-K
Já ji mám také ráda a manžel když k tomu dostane i kousek masa,tak je také spokojený:-DHrách vařím buď v uzeném nebo obyčejném vepřovém vývaru,ale i v obyčejné vodě s kořením.S tím zbytkem másla,co mi zavazel v lednici:-Dto bylo poprvé a už u toho zůstanu:yes:

:-)<3:yes::yes:Drahuško, to by chutnalo i mně, já tu kaši moc ráda ale ostatní to nechtějí . Máš to nádherné :-K

zuzi777a: Děkuji:-):-KManžel jen pořád maso,maso a zase maso...:-DMěl ho;-):-D

Krásná práce! Dala bych si:-*

Suroviny:
hrách, voda, vývar vepřový, máslo, česnek, sůl, pepř mletý, cibule, maso uzené

Přidat fotografie receptu