Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra se zeleninou

Drůbeží játra jsou snadno dostupná a nenáročná na svou přípravu. V tomto receptu najdete inspiraci na jejich úpravu s anglickou slaninou a mixem různé chutné zeleniny. Celý pokrm je raz dva hotový a velmi výživný.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 015 kJ /
1 438 kcal
Bílkoviny117,51 g
Tuky70,23 g
Vláknina19,51 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,87 g
Sůl4,55 g
Sacharidy52,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Nadrobno nakrájenou cibuli spolu s na kostičky nakrájenou slaninou osmažíme na lžíci oleje. Přidáme pokrájený stroužek česneku, očištěné a nakrájené papriky, rajčata, rajčatovou pastu a rajský protlak spolu s červeným vínem a necháme vše asi 10 minut dusit. Krok 3: Omáčku poté rozmixujeme, nasypeme do ní mražený hrášek a na malé kousky nakrájená játra. Dusíme dalších 10 minut. Dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Podáváme podle chuti, s dušenou rýží, hranolky, chlebem.

TIP: 6 častých chyb při vaření rýže. Poradíme, jak jim předejít

Zveřejněno 23. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo8J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra krůtí, olej, cibule, slanina anglická, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, rajče, protlak rajčatový, pasta papriková, víno červené, hrášek mražený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu