Kachní prsa s cuketovým zelím
V tomto receptu naplno využijeme cukety z naší zahrádky. Kachní prsa s křupavou kůžičkou podáváme s cuketovými knedlíky, které zpestříme petrželkou a červenou paprikou, a cuketovým zelím.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 814 kJ / 1 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,29 g |
Tuky | 55,14 g |
Vláknina | 24,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 151 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 232,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůži kachních prsou nařízneme do mřížky, posypeme drceným kmínem a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj maso nejdříve kůží dolů a po vytvoření křupavé kůžičky otočíme. Trvá to asi 20 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme knedlíky. Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 30 minut stát. Potom z ní vymačkáme tekutinu a přidáme všechny uvedené suroviny. Mouku přidáváme podle potřeby. Pokud je těsto moc řídké, můžeme přidat podle potřeby strouhanku.
Krok 3: Z umíchaného těsta rukama vytvoříme malé kulaté knedlíky, nebo pomocí dvou lžic tvoříme noky a vhodíme je do vroucí vody. Vaříme 7 minut.
Krok 4: Dále připravíme cuketové zelí. Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme neoloupanou, na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu, osolíme, opepříme, přidáme kmín, ochutíme octem a cukrem, podle potřeby podlijeme a dusíme 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa s cuketovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OZY
Moje poznámka
Kachní prsa s cuketovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OZY
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
kmín drcený,
sůl,
olej,
cuketa,
sůl,
vejce,
krupice,
mouka hrubá,
moučka škrobová,
kypřící prášek,
petrželka,
paprika čerstvá červená,
strouhanka,
olej,
cibule,
cuketa,
kmín celý,
pepř mletý,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře