Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s fazolkami a rajčátky

Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní oběd. Skvěle je dochutí i česnek a zázvor. Zakysaná smetana pak zjemní rajčatovou omáčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 269 kJ /
303 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky21,76 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý lilek nakrájíme na kolečka silná cca 1,5 cm, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Zatím očistíme lusky, nakrájíme je na poloviny a povaříme v osolené vodě cca 3 minuty, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka očistíme a nakrájíme. Krok 2: Lilek otřeme papírovými utěrkami, nakrájíme na kostky a na pánvičce s 1 lžící oleje orestujeme a vyndáme stranou. Krok 3: Do pánve dáme druhou lžíci oleje a zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a očištěný nadrobno nasekaný zázvor, necháme rozvonět. Vložíme fazolky, rajčátka, přidáme sugo a podlijeme. Přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut. Krok 4: Přidáme do pánve restovaný lilek a dle potřeby povaříme ještě 5-10 minut. Opepříme a dle potřeby přisladíme. Krok 5: Podáváme s opečeným pečivem dle chuti nebo s rýží a kopečkem zakysané smetany s bazalkou.

TIP: 20 receptů pro horké dny, k vodě i na výlety

Zveřejněno 26. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s fazolkami a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZEYG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s fazolkami a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZEYG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moanka: magdalenka: :-) Moc děkuji, za komentáře a omlouvám se za pozdní odpověď - dříve to opravdu nebylo možné :-K Přeji všechny příští dny krásné

Mňam, to je určitě dobrota… <3 Brzy vyzkouším… :-8

Bude to skvelé, už som robila podľa Aishy niečo podobné...baklažán je skvelý. V lete rada varím zeleninové jedlá.

lenka.janatkova: :-)Moc děkuji, u nás také oblíbený,:-K Krásný den.

Krásný bezmasý pokrm <3 lilek je můj oblíbený :yes:

Suroviny:
lilek, sůl, olej olivový, cibule šalotka, česnek, zázvor čerstvý, lusky fazolkové, rajče cherry, sugo, pepř mletý, cukr, voda, bazalka čerstvá, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu