Marmeláda z broskví
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit palačinky nebo ji jednoduše namazat na chleba.
Suroviny pro 4 kusy
malé skleničky od přesnídávky
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 360,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky navážíme cukr, množství volíme dle sladkosti broskví.
Krok 2: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do většího hrnce s dvojitým dnem. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud se nám broskve nezačnou hodně rozvářet. Poté broskve rozmixujeme tyčovým mixérem buď úplně dohladka nebo necháme malé kousky.
Krok 4: Do vzniklého pyré přidáme za stálého míchání Gelfix smíchaný se 3 lžícemi odváženého cukru a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
Krok 5: Po uvedené době přidáme zbylý cukr a marmeládu opět za stálého míchání vaříme 7 minut.
Krok 6: Horkou marmeládu plníme do čistých skleniček, mírně posypeme pomůckou ke konzervování, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Krok 7: Z uvedeného množství jsou 4 skleničky od přesnídávky.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2V
Moje poznámka
Marmeláda z broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2V
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
broskve,
voda,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
Komentáře