Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý koláč pod čepicí

Koláče s čerstvým sezónním ovocem k létu rozhodně patří. V tomto zkombinujeme šťavnaté sladké jahody s lehce kyselými ostružinami. Ovoce na závěr pokryjeme vrstvou nadýchaného sněhu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 640 kJ /
3 738 kcal
Bílkoviny96,75 g
Tuky107,41 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 1,05 g
Sůl2,17 g
Sacharidy583,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 2: Polohrubou mouku prosejeme se solí. Žloutky utřeme s pískovým cukrem do pěny. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a bílý jogurt. Těsto nalijeme na připravený plech. Krok 3: Na těsto rovnoměrně rozložíme ostružiny a na kousky pokrájené jahody. Koláč pečeme asi 40 minut. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na koláč. Krok 5: Pečeme ještě asi 10-15 minut.

TIP: Jak zpracovat ostružiny

Zveřejněno 31. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč pod čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYp7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč pod čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYp7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, vejce, cukr písek, kypřící prášek do pečiva, máslo, jogurt bílý, ostružiny, jahody, cukr moučkový, meduňka

Přidat fotografie receptu