Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí medailonky s ratatouille

Tento lehký pokrm je plný pestré zeleniny a dobrých chutí. Opečené plátky krůtího masa podáváme se zeleninovou směsí na způsob francouzského ratatouille, která díky čerstvým bylinkám pěkně voní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 226 kJ /
1 249 kcal
Bílkoviny101,15 g
Tuky72,06 g
Vláknina13,08 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy44,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka opékáme kousky lilků doměkka. Dle potřeby přidáme olej, lilek ho snese více. Pak přisypeme cibuli, česnek a papriku, také čerstvé bylinky a společně restujeme pár minut. Osolíme podle chuti. Nakonec připojíme cuketu a rajčata a za stálého míchání restujeme další 3-4 minuty. Krok 3: Maso nakrájíme přes vlákno na medailonky. Osolíme je, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Na jiné pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany dozlatova. Krok 4: Podáváme ihned s připravenou zeleninou a světlou bagetkou.

TIP: Další recepty s lilkem

Zveřejněno 2. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí medailonky s ratatouille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMM5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí medailonky s ratatouille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, cibule, paprika čerstvá žlutá, cuketa, rajče, olej olivový, česnek, čerstvé bylinky, sůl, prsa krůtí, koření, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu