Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová panna cotta s rybízem

Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem, který svou sladkokyselou chutí ke kávě dobře ladí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 977 kJ /
1 429 kcal
Bílkoviny14,50 g
Tuky44,60 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy234,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu namočíme do trošky vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme s espressem, vanilkovým cukrem a přivedeme k varu. Krok 2: Smetanovou směs odstavíme z vařiče. Želatinu zahřejeme a za stálého míchání ji necháme úplně rozpustit. Krok 3: Do tekuté želatiny vmícháme lžíci smetanové směsi, vše rozmícháme a přidáme zbylou směs. Krok 4: Tekutinu nalijeme do 6 menších skleniček a necháme ztuhnout v chladu, nejlépe do druhého dne. Krok 5: Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a rozvar necháme lehce vychladnout, aby nebyl úplně horký. Nalijeme ho na vychlazenou panna cottu a můžeme podávat.

TIP: Jak připravit panna cottu

Zveřejněno 2. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová panna cotta s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMMM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová panna cotta s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEMMM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
želatina, smetana, káva espresso, cukr vanilkový, rybíz, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu