Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý knedlík z domácí pekárny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 146 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 16 min

146 min (130 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 130 kJ /
1 943 kcal
Bílkoviny51,50 g
Tuky27,10 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do formy pekárny vložíme suroviny (v pořadí tekuté, sypké, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté tužší těsto vyjmeme z pekárny, na stole prohněteme a rozdělíme na 3 díly. Ze všech vytvarujeme tenčí knedlíky (kynutím nabydou), na moukou posypaném stole je zakryjeme čistou utěrkou a necháme je vykynout (cca 30-45 minut). Krok 3: V dostatečně velkém hrnci necháme přivést k varu vodu. Vykynuté knedlíky opatrně vložíme do vařící vody, pokud jsou dobře vykynuté, hned se vynoří na hladinu. Krok 4: Zakryjeme poklicí a necháme 16 minut vařit mírným varem. V polovině varu šišky obrátíme a hrnec opět zakryjeme. Krok 5: Uvařené knedlíky vytáhneme z vody. Vyzkoušejte položit je na čistou látkovou utěrku. Ta vpije přebytečnou vodu z povrchu a knedlíky pak nejsou zespodu oslizlé.

TIP: Jak vařit knedlíky v páře?

Zveřejněno 31. 7. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x99V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x99V

Marie

Suroviny:
voda, olej, mouka polohrubá, mouka hrubá, sůl, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu