Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové palačinky s tvarohem a ostružinovou omáčkou

Palačinky jsou díky dobré chuti a snadné přípravě velmi oblíbené. Skvělé jsou například s tvarohem a svěží sladkokyselou ostružinovou omáčkou. Do těsta navíc přidáme místo mléka kefír.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 221 kJ /
1 965 kcal
Bílkoviny88,44 g
Tuky39,98 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 862 mg
Sodík 963 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy309,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr, polohrubou mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme. Pokud je těsto husté, zředíme ho trochou mléka. Krok 2: Na troše rozpáleného oleje smažíme tenké palačinky. Krok 3: Tvaroh vyšleháme s cukrem. Krok 4: Ostružiny dáme do kastrůlku a přidáme trochu vody. Necháme provařit zhruba 10 minut na mírném ohni. Ke konci zahustíme bramborovým škrobem a už jen krátce prohřejeme. Pokud jsou ostružiny kyselejší, můžeme je dosladit cukrem.

TIP: Co dalšího udělat z ostružin

Zveřejněno 7. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové palačinky s tvarohem a ostružinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Www

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové palačinky s tvarohem a ostružinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Www

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vzpomínám, že když jsem byla malá, tak babička z každého sedlého mléka dělala těsta. Říkala vždycky, že bude všechno kypřejší. :-*

Suroviny:
mouka polohrubá, kefír, cukr, vejce, prášek do pečiva, esence vanilková, mléko, olej, sůl, tvaroh, cukr, ostružiny, cukr, škrob bramborový

Přidat fotografie receptu